Digital

Digital

Nieuws

Ambtenaren lijden onder problemen met IT

Ambtenaren lijden niet alleen onder de hoon van de bevolking, ze hebben ook meer dan andere werkende Nederlanders last van IT-problemen. Bij bijna een vijfde van de ambtenaren stokt het werk daardoor maandelijks. Dat concludeert Fujitsu op basis van een onderzoek onder 1849 IT-gebruikers.

Ambtenaren zijn ontevreden over de snelheid van de applicaties en toepassingen waarmee zij moeten werken. Ze zijn ook vaak boos dat het hun niet is toegestaan om software te downloaden en te installeren op de ambtelijke laptop of desktop.
Ruim een zesde van de ondervraagde ambtenaren moet maandelijks het werk even neerleggen door storingen.

Vreemd is het niet, want uit het onderzoek blijkt ook dat de overheid samen met het onderwijs het grootste aandeel aan oude computers (drie jaar of ouder) in huis heeft.

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat de overheid haar medewerkers maar weinig vrijheid geeft. Ambtenaren moeten in meerderheid op kantoor aanwezig zijn als ze toegang willen krijgen tot zakelijke informatie.
Een woordvoerder van Fujitsu: “Door het vele werken met persoonsgegevens zijn overheden gewend om medewerkers voornamelijk alleen op kantoor toegang te geven. Om diezelfde reden zijn de mogelijkheden om thuis te werken beperkt.”

Ambtenaren vinden dat de overheid flink meer moet investeren in infrastructuur en apparatuur om mobiel te werken.

Bron: Binnenlands bestuur 24 mei 2012