Digital

Digital

Nieuws

Amsterdam heeft geen zin om te wachten op Mijnoverheid.nl

De gemeente Amsterdam moet een einde maken aan de papieren poststroom naar inwoners die beschikken over een computer. Dat zeggen de fracties van PvdA, VVD, D66 en GroenLinks, samen een ruime meerderheid van 37 van de 45 raadszetels.

De partijen werken aan een voorstel dat enkele eerdere initiatieven op het gebied van digitale communicatie samenbalt, waaronder de wens om Amsterdammers een eigen email-domein (.amsterdam) te geven.
Raadslid Werner Toonk van de PvdA wil ‘nu eens gezamenlijk doorpakken’ om de digitalisering vooruit te helpen. Hoofdzaak is verbetering van de communicatie met de burger, onder meer door digitale berichtgeving over wat hen raakt: gemeentebesluiten, wegopbrekingen en meer van dat. Om dat lekker te laten werken, zouden profielen en e-mailadressen van Amsterdammers moeten worden gekoppeld aan de GBA.

Waarom wacht Amsterdam niet op de Berichtenbox van Mijnoverheid.nl? ,Toonk: “Ik heb een ICT-achtergrond en heb mij eerder al verdiept in de mogelijkheden en planning van Mijnoverheid.nl. Het duurt allemaal te lang. Ik wil er niet op wachten. Maar als blijkt dat gemeenten op basis van profielen van inwoners daarop kunnen aansluiten, dan ben ik ervoor. Maar als we dat gaan gebruiken, heeft Amsterdam nog steeds heel wat werk te doen.”

Liefst vijftien procent van de Amsterdammers heeft geen PC . Geen probleem, zegt Toonk: “Wie op de hoogte wil blijven van de officiële bekendmakingen zou daarover gewoon post kunnen krijgen. Dat is dan nog steeds goedkoper.”

Bron: Binnenlands Bestuur 23 april 2012