Digital

Digital

Nieuws

Microsoft breidt cloud in Dublin uit

Microsoft investeert 130 miljoen euro in de uitbreiding van zijn “mega data centre” in Dublin. Microsoft startte het datacentrum in 2009 en investeerde toen al een half miljard in de toekomst: het datacentrum is namelijk de basis onder de cloud-activiteiten die Microsoft buiten de Verenigde Staten ontplooit en bedient klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Peter Klein, financieel topman van Microsoft: “Onze klanten omarmen cloud-diensten als Office 365, Windows Live, Xbox Live, Bing en het Windows Azure platform. We investeren in regionale cloud-infractructuur om aan hun behoeften te kunnen voldoen.”

De locatie van het datacentrum in Ierland heeft veel voordelen, onder andere voor het milieu: vanwege het milde klimaat in Ierland (het is er vaak rotweer) wordt het datacentrum vooral gekoeld met lucht in plaats van water. Dat maakt deze onderneming ook nog eens duurzaam!

De uitbreiding van het datacentrum leidt overigens niet tot een enorme groei van de werkgelegenheid. Tussen de vijftig en zeventig banen komen erbij. Alleen het eerste jaar zullen zo’n 400 bouwers bezig zijn de uitbreiding van de voorziening te realiseren. Dat geeft wel enigszins de omvang van het geheel aan…

Bron: Irish Times 23 februari 2012