Digital

Digital

Nieuws

Technologie leidt tot decentralisatie

De Economist Intelligence Unit heeft het onderzocht en concludeert: “Nieuwe technologie leidt tot een nieuwe golf van decentralisatie”. De Unit stelde 567 leidinggevenden uit de gehele wereld vragen over hun verwachtingen van de gevolgen van technologie voor het bedrijfsleven. 63 procent weet zeker dat nieuwe technologie leidt tot steeds decentralere bedrijfsmodellen en besluitvorming door individuele werknemers. Een netwerk van geïntegreerde processen blijft het kloppend hart van deze decentrale organisatie en regelt dat alle medewerkers overal toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

Een woordvoerder: “Dit waarborgt dat werknemers eenvoudig data kunnen ontvangen, opslaan en opvragen. Besluitvorming kan hierdoor minder hiërarchisch zijn en werknemers die rechtstreeks samenwerken met klanten, kunnen zonder vertraging belangrijke zakelijke beslissingen nemen.”

De ondervraagden denken dat klanten tegen 2020 de belangrijkste bron voor nieuwe ideeën over producten en diensten zijn. Zoals het hoort dus. Daarnaast gaan bijna alle ondervraagden ervan uit dat klanten integraal deel zullen uitmaken van de interne besluitvorming en dat steeds meer mensen van buiten de organisatie zullen deelnemen aan projectteams.

Kenniswerkers zullen op een veilige manier informatie moeten kunnen aanmaken, opslaan en opvragen. Een centraal beleid is cruciaal voor de beveiliging van bedrijfskritische data die de meest waardevolle bedrijfseigendommen vormen.

Bron: nieuworganiseren.nu, 20 februari 2012