Digital

Digital

Nieuws

Beveiligingsbranche waarschuwt voor Het Nieuwe Werken

Ieder zijn eigen vak. De facilitaire beveiligingsbranche heeft ook Het Nieuwe Werken onderzocht en waarschuwt voor de risico’s. Vooral het midden- en kleinbedrijf doen vrolijk mee met nieuwe ontwikkelingen zonder te letten op de risico’s. Dat vertelt commercieel directeur Fedor Kwerreveld van beveiligingsbedrijf Securitas tegen Beveiligingsnieuws.nl.

Zijn aandachtspunten: informatie ligt vaak zomaar voor het grijpen, computernetwerken worden uit alle hoeken bedreigd en de sociale controle op wie het bedrijf binnenkomt, neemt af.
Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is in opkomst, maar bedrijven zijn vooral bezig met beveiliging van hun objecten terwijl de risico’s veel meer naar buiten zijn verschoven, aldus de man van Securitas. Belangrijke voorbeelden: rondslingerende usb-sticks, virussen, het ontbreken van wachtwoordbeveiliging.

Het advies van Kwerreveld: denk vooraf na over risico’s en maatregelen. Stel huisregels vast, maak elke medewerker ervan bewust dat hij weet dat wat hij doet gevolgen kan hebben.

En tot slot: het Nieuwe Werken zorgt voor afname van de sociale controle op de werkvloer. Om een concreet voorbeeld te noemen: het gevaar van een binnensluiper, die via de achterdeur met de rokers mee naar binnen loopt zonder vreemd aangekeken te worden, stijgt.

Bron: Beveiligingsnieuws.nl, 15 februari 2012