Digital

Digital

Nieuws

Dimpact na ‘aanbesteding’ door met Atos

Dimpact, de midoffice-coöperatie van dertig gemeenten, gaat na een soort van aanbesteding/marktverkenning verder met de huidige leverancier Atos. Dimpact zelf zegt de markt te hebben ‘uitgedaagd’ met het vragen van ‘een breed palet geavanceerde functionaliteiten en technologie voor een scherpe prijs’.
Er moet namelijk dringend ook functionaliteit voor documentmanagement, contentmanagement en datadistributie aan het midoffice-geheel worden toegevoegd. Zes bedrijven deden mee aan de aanbesteding, vier haakten tussentijds af. Dimpact noemt dat ‘een acceptabele uitkomst’. Dimpact-directeur René Bal: “Met name het realiseren van een gelijk speelveld vonden we erg belangrijk. Dat heeft geresulteerd in het beste aanbod voor onze leden.”

De aanbesteding werd begeleid door M&I/Argitek, het bureau van Wouter Keller.

De enige bedrijven die overbleven, waren Atos en Exxellence. De kansen voor Exxellence leken al niet groot, omdat het bedrijf betrokken was bij de realisatie van de eerste generatie Dimpact-software en nadien buiten de deur is gezet.
Tijdens de huidige aanbesteding bleek het voorstel van Exxellence voor de migratie niet aan de minimumeisen te voldoen.

En dus bleef Atos over. Wel moet het bedrijf nog een ‘proof of concept’ opleveren voordat het bij de eerste gemeenten aan de slag kan.

Bron: Binnenlands Bestuur 10 februari 2012