Digital

Digital

Nieuws

Microsoft Office 2012 of 2013… de grote klanten mogen al proeven!

Als bedrijf met erg veel project waar SharePoint een rol in speelt, zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de nieuwigheden die Microsoft in de volgende versie gaat bieden. Helaas behoren we niet tot de selecte groep klanten van Microsoft die deze week mogen beginnen met de technische preview van Office 15, zoals de codenaam voor de nieuwe kantoorsoftware luidt. De technische preview is bedoeld voor een kleine groep klanten die gebonden zijn aan zwijgcontracten, om te voorkomen dat nieuwe functies van Microsoft Office vroegtijdig uitlekken.

Wanneer de nieuwe Office verschijnt, is nog onbekend. Wel staat er een publieke bètaversie gepland voor de zomer van 2012. Op dat moment krijgt de mensheid dus wat meer informatie over de nieuwtjes in Word, Sharepoint, Powerpoint, Outlook en Excel.

P.J. Hough, de vice-president voor de ontwikkeling van Microsoft Office, spreekt in een blogpost van “de meest ambitieuze onderneming voor de Office-afdeling ooit”. Meer details vertelt hij niet. Wel schijnt de ‘metro-interface’ uit Windows 8 en Internet Explorer te worden toegepast op de nieuwe kantoorsoftware.

Bron: ZDNet.be 6 februari 2012