Digital

Digital

Nieuws

PERSBERICHT:’Roxit breidt productenportfolio uit met Differs zaaksysteem’

Roxit neemt zaaksysteem Differs over van Digital
Zwolle 13 oktober 2011 – Roxit heeft het prijswinnende Zaaksysteem Differs van de Digital overgenomen. Met Differs in haar productportfolio speelt Roxit in op een veranderende vraag in de markt. De aanleiding tot de overname ligt in de vorming van Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD) voor vergunningverlening en handhaving. Het Differs zaaksysteem stelt Roxit in staat om aan deze nieuwe organisaties in overheidsland een web-based totaaloplossing te bieden op IT-gebied.

Het Differs Zaaksysteem werd de afgelopen jaren ontwikkeld onder de vlag van de Digital (www.digital.nl), binnen de Nederlandse overheid de specialist op het gebied van (zaakgericht) digitaal werken. Roxit is erg blij dat zij met dit moderne midoffice-, zaak- en digitaal archiefsysteem in een, haar klanten nu een totaaloplossing kan bieden. Dit geldt met name ook voor de RUD’s, waarvan de belanghebbende overheidsorganisaties én bedrijven heel makkelijk samen in deze webgebaseerde oplossing hun Wabo/OLO-zaken kunnen volgen en afhandelen.

Timo ten Cate, eigenaar van de Digital over de overname: “Ik ben heel blij dat juist Roxit, met haar oplossing Squit XO o.a. marktleider op het gebied van vergunningverlening, de nieuwe eigenaar van dit baanbrekende product is geworden. Het is fijn dat bestaande en nieuwe klanten nu een makkelijk te implementeren en technisch goed geïntegreerde mid-/backoffice oplossing kan worden geboden die zich onder meer binnen de gemeentelijke markt al volledig heeft bewezen.

Roxit
Roxit is een zelfstandig bedrijf met een sterke positie in de markt van het leveren van integrale ICT- en data oplossingen op het gebied van bouwen en wonen, milieu, bodem, water en ruimtelijke ordening. Onze opdrachtgevers komen uit de overheidssector en bestaan uit provincies, gemeenten, waterschappen en milieudiensten/RUD’s. Wij werken met zo’n 100 professionals vanuit vestigingen in Arnhem, Delft en Zwolle. Onze meerwaarde ligt in de combinatie van kennis van het vakgebied en informatietechnologie. www.roxit.nl

Digital
De Digital is binnen de overheid toonaangevend als adviesbureau op het gebied van digitaal werken en het nieuwe werken. Opgericht in 1997 heeft het bedrijf inmiddels een ongeëvenaard ‘track record’ van vele geslaagde digitaliseringstrajecten. De ingebrachte expertise ligt op het grensvlak van techniek, architectuur, archivistiek en cultuur. Met een Digital-adviseur halen organisaties iemand in huis die, opererend vanuit deze inhoudelijke kwaliteiten, vooral als mens heel goed in staat is het complexe veranderingsproces dat ‘digitalisering’ heet, te begeleiden. www.digital.nl

*****************
NOOT voor de REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Roxit, Rob van Tiel, e rob.vantiel@roxit.nl, t. 088 217 3 300,
Digital, Timo ten Cate, e. timo.tencate@digital.nl, t 070 314 3 626/ Janneke Kromkamp, 06 24818520