Digital

Digital

Nieuws

KING boekt geen progressie met e-formulieren

KING heeft geen progressie geboekt met de invoer van e-formulieren voor de overheid. Van 2005 tot 2010 heeft ICTU, de voorloper van KING, in opdracht van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken getracht om het gebruik van e-formulieren te stimuleren. Een formulierengenerator, gebouwd door Logica, zou 500 formulieren moeten realiseren. Uiteindelijk zijn slechts 57 formulieren voor gemeenten opgeleverd, 15 voor provincies en 11 voor waterschappen.

Cees Hamers, hoofd beheer en ontwikkeling bij KING, verklaart dat het instituut de boedel van het ICTU-programma EGEM i-teams heeft overgenomen. In de boedel zaten 37 formulieren specs. Een anonieme leverancier van e-formulieren laat weten dat veel specificaties vanuit een Haagse ivoren toren zijn opgesteld. Ed Buré, verbonden aan leverancier Kodision, verklaart dat de specificaties vaak niet in het gemeentelijk proces passen.

KING wil uiteindelijk eind 2011 een beslissing nemen over de Toolkit e-formulieren. De formulierengenerator wordt door 27 gemeenten gebruikt. Ze zijn verenigd in TYPO3gem en gebruiken het open source cms TYPO03.

Bron: Profnews.nl