Digital

Digital

Nieuws

Co-creatie NUP gemeente en KING

en team KING-medewerkers heeft samen met zo’n tweehonderd gemeenteambtenaren drie dagen lang gewerkt aan een ondersteuningsplan voor het NUP (Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en E-overheid).

Van maandag 9 tot en met woensdag 11 mei 2011 is er gezamenlijk een co-creatie traject doorlopen. De deelnemende gemeenteambtenaren hebben actief meegedaan aan het samenstellen van het plan door input te leveren op diverse thema’s. De meningen en reacties van de gemeenteambtenaren bieden veel inhoudelijk sterke aanvullingen voor zowel de ondersteuning van de implementatie NUP, als ook de rol die KING als organisatie speelt naar gemeenten toe.

Met het NUP wil KING gemeenten ondersteunen op het gebied van ICT en organisatieverandering, zodat de interne organisatie slimmer en sneller gebruik maakt van de gegevens die al in huis of elders beschikbaar zijn. Op de oproep van KING aan gemeenten om deel te nemen aan de co-creatie werd door velen positief gereageerd. Om een paar te noemen: “Een prima initiatief” en “Niet traditioneel en gebaande wegen. Dat spreekt mij aan.”

Woensdag 11 mei was de laatste dag dat gemeenten hun input konden leveren op de speciaal daarvoor opgerichte website cocreatienup.nl. De website inclusief reacties blijft de komende dagen nog beschikbaar, maar er kunnen geen nieuwe reacties meer geplaatst worden. Het team co-creatie NUP gaat nu alle input verwerken in het ondersteuningsplan, dat ter goedkeuring wordt aangeboden aan de VNG.

Bron: e-overheid.nl