Digital

Digital

Nieuws

De rol van DIV bij Sociale Media

Op uitnodiging van Yvonne Wellings, gemeentearchivaris gemeente Tilburg, heeft onze adviseur Bob Coret in april 2011 aan een groep van DIV medewerkers van diverse gemeenten, politie en waterschap de presentatie “De rol van DIV bij Sociale Media” gegeven.

In deze presentatie wordt uitgelegd wat sociale media inhoud, waarbij niet zo zeer de techniek belangrijk is maar evenwel de mindshift “van consument naar producten”. De waarde van delen, gebruikersparticipatie en crowdsourcing worden toegelicht aan de hand van een reeks voorbeelden en in de context geplaatst door enkele cijfers en ervaringen.

Hierna komen de vragen hoe deze sociale media persoonlijk gebruikt kunnen worden (of worden gebruikt) en hoe de eigen organisatie deze inzetten (of kunnen inzetten). Wat zijn de risico’s en ook vooral de kansen? De hamvraag is natuurlijk wat de rol van een afdeling DIV is in het gebruik van sociale media. Verandert er niets (het gaat om de verantwoordelijkheid van medewerkers)? Is een tweet archiefwaardig? Er zitten veel aspecten aan, veel voer voor discussie wat bijdraagt aan de bewustwording.

Mocht u naar aanleiding van de presentatie vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Bob Coret, bob.coret@digital.nl.