Digital

Digital

Nieuws

Gemeenten kunnen makkelijk aansluiten op e-facturen via Gemnet

Elektronische facturen ontvangen kan bij de rijksoverheid sinds 1 januari 2011. Met een speciale digitale koppeling maakt Gemnet, het overheidsinformatieknooppunt, nu ook andere overheden klaar voor deze stap.

Logius ondersteunt overheden en bedrijven die willen aansluiten op e-factureren. “Uit onderzoek is gebleken dat elektronische afhandeling van facturen de toekomst heeft. Steeds meer organisaties zien de voordelen. Als een leverancier als Gemnet initiatief neemt tot het ontwikkelen van een dienst waarmee meer klanten sneller kunnen aansluiten, vergroot dat onze slagkracht”, zo licht Ferry van Bruggen namens Logius toe. Gemnet ontwikkelde de module ‘Efacturen via Digipoort’. De module maakt het mogelijk dat overheden eenvoudig én veilig kunnen aansluiten op Digipoort, het elektronische postkantoor waar bedrijven hun facturen voor de overheid digitaal aanleveren. De ontwikkelde module maakt onderdeel uit van het toekomstvaste Gemnet Berichten Platform, waarmee ook andere landelijke voorzieningen gekoppeld kunnen worden. Van Bruggen: “Aansluiten op Digipoort wordt laagdrempelig, door aansluiting bij een intermediair als Gemnet.”

Een van de partijen die de nieuwe module al heeft omarmd, is Waterschap Rivierenland. Voor hen lag de keuze voor de kant-en-klare koppeling die Gemnet biedt voor de hand, vertelt projectleider Digitalisering Piet Timmermans. “Een aansluiting op Gemnet hebben we al, dan is dit een logische stap. Bovendien past dit perfect bij onze groene toekomstvisie”, aldus Timmermans.

Bron: e-overheid.nl