Digital

Digital

Nieuws

Gemeente Enschede als eerste gemeente succesvol op Digipoort

De gemeente Enschede is als eerste gemeente aangesloten op Digipoort, het ‘elektronisch postkantoor’ van de overheid.

In samenwerking met Logius en Inology sloten zij aan op Digipoort om elektronische facturen te ontvangen. De besparingen voor gemeente Enschede zijn naar verwachting te herleiden in personeelskosten, licentiekosten, kosten voor postbezorging en afhandeling.

Jaarlijks ontvangt gemeente Enschede rond de 50.000 facturen. Al vele jaren werkt de gemeente met digitale factuurafhandeling. De meeste effici├źntievoordelen van e-factureren waren dan ook al gerealiseerd: papieren facturen werden centraal gescand en naar de juiste personen geleid. Het aansluiten op Digipoort om elektronisch facturen te kunnen ontvangen, vormt het sluitstuk van de automatisering.

Digipoort maakt digitale informatie-uitwisseling tussen overheid en bedrijven mogelijk. Ieder bedrijf dat is aangesloten kan digitaal informatie uitwisselen met de overheid. Dat is handig als een bedrijf regelmatig gegevens moet verstrekken. Digipoort zorgt dat de informatie van een bedrijf bij de betreffende overheidsorganisaties terechtkomt en andersom.

Bron: e-overheid.nl