Digital

Digital

Nieuws

Waarde Twitter verdrievoudigt in 2010

Uit een nieuwe kapitaalsinvestering valt af te leiden dat Twitter nu een marktwaarde heeft van 3,7 miljard dollar. Twitter werkt hard aan winstgevend bedrijfsmodel voor de sociale netwerkdienst.

Twitter maakt sinds de laatste financieringsronde ook deel uit van de portefeuille van John Doer. Dit is een van de Kleiner Perkins partners die ook aan de wieg stond van Google en Amazon. Twitter haalde 200 miljoen dollar op, bericht The Financial Times op basis van mensen betrokken bij de financieringsronde.

Op basis van het aandeel dat de investeerders daarmee krijgen in Twitter kan de marktwaarde van 3,7 miljard dollar worden afgeleid. Vorig jaar kwam de afgeleide marktwaarde van Twitter nog uit op 1 miljard dollar.

Eerste stap gezet naar winstgevendheid

Twitter is in 2010 begonnen aan het vercommercialiseren van zijn berichtjesdienst. Zo kunnen adverteerders nu betalen om ‘sponsored tweets’ te versturen. De eerste resultaten zijn veelbelovend volgens Twitter. Zo’n 5 tot 8 procent van de advertentie-tweets wordt doorgestuurd naar vrienden of op een andere manier door de ontvanger gebruikt. De gesponsorde tweets leveren Twitter overigens nog geen winst op.

Bron: Automatiseringgids.nl