Digital

Digital

Nieuws

Bijna alle peuters staan al op internet

Driekwart van de Europese kinderen staat al op internet voor hun tweede verjaardag. Voor de VS geldt dat zelfs voor 91 procent van de peuters. Ouders zijn maar matig bezorgd over de hoeveelheid informatie die daardoor beschikbaar komt over hun kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse beveiliger AVG onder 2200 moeders van zeer jonge kinderen in Europa, de VS, Australië en Japan.

Ouders zetten complete fotoalbums op internet van hun kinderen. 7 procent krijgt ook een mailadres. Gemiddeld start het digitale leven van een kind na een half jaar. De meeste ouders geven aan dat ze dit doen om de informatie over hun kinderen te delen met familie en vrienden. Een deel doet het ook om meer inhoud te geven aan zijn eigen profiel op een sociaal netwerk.

Dat hun kinderen nu een digitale voetafdruk hebben die hun hele leven getraceerd kan worden, deert de ouders weinig. De meeste ouders staan er niet bij stil dat dat informatie kan zijn die het kind later liever niet publiek gepubliceerd had willen zien. Ook vinden de beveiligers van AVG dat men niet genoeg nadenkt over de beveiliging van de informatie, waardoor die voor te veel mensen beschikbaar is.
Bijna een kwart van de kinderen staat al zelfs voor de geboorte op internet in de vorm van foto’s.

Bron: Automatiseringgids.nl