Digital

Digital

Nieuws

Den Haag heeft beste digitale loket

De gemeente Den Haag heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het beste digitale loket van Nederland. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van adviesbureau Ernst & Young naar interactieve diensten en producten van Nederlandse gemeenten, zo meldt een woordvoerder van Den Haag woensdag 22 september.

nteractiviteit

Volgens het onderzoek toont Den Haag een duidelijke groei in de interactiviteit van de aangeboden diensten en de werking van de zoekmachine. Zowel burgers als ondernemers kunnen in Den Haag de meeste diensten volledig digitaal afnemen. Andere steden in de top 5 van beste digitale loketten zijn Rotterdam, Amstelveen, Zwolle en Dordrecht.

Vooruitgang

Den Haag is overigens een van de weinige gemeenten waar Ernst & Young zo’n vooruitgang constateert. In veel steden zijn producten die eerder interactief konden worden afgenomen, nu niet meer beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om het doorgeven van verhuizingen. Veel pagina’s zijn niet meer beschikbaar zonder DigiD, wat gebruikers afschrikt, zo vermoeden de onderzoekers. Ook werken zoekmachines op gemeentelijke websites opvallend slecht.

Bron: binnenlandsbestuur.nl